Το κόλπο είναι παλιό και ο επιτήδειος δεν φαντάστηκε πως η ηλικιωμένη γυναίκα θα αντιλαμβανόταν την απάτη. Πολύ περισσότερο δεν φανταζόταν πως θα τον παγίδευε. 

«Η κόρη σας τραυματίστηκε σε τροχαίο, χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο. Οι γιατροί θα της κόψουν το πόδι, εγώ έχω τον τρόπο να το γλιτώσει, αλλά θα χρειαστούν 36.000 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στην 72χρονη γυναίκα από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άγνωστος άνδρας. Η γυναίκα ευτυχώς δεν «τσίμπησε» και μάλιστα κατόρθωσε να παγιδεύσει τον απατεώνα, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.

Ήταν μεσημέρι 25 Oκτωβρίου, όταν η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της. Χτύπησε το σταθερό της τηλέφωνο και μόλις το σήκωσε άκουσε μια ανδρική φωνή να την ενημερώνει για το δήθεν τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη η κόρη της. «Η κόρη σου χτύπησε και έσπασε το πόδι της. Επειγόντως χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση» της είπε.

Η γυναίκα μόλις άκουσε τα λόγια αυτά κατάλαβε πως επρόκειτο για απάτη. Μάλιστα, από το ακουστικό άκουγε μια γυναικεία φωνή να εκλιπαρεί την γυναίκα να δώσει τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποια κόρη μου είναι;» τον ρώτησε η 72χρονη, η οποία ήταν υποψιασμένη και μάλιστα προσποιήθηκε πως είχε δύο κόρες, δίνοντας ένα όνομα που ήταν ανύπαρκτο.

Εκεί, πιστοποίησε πως ο άνδρας που της είπε για το τροχαίο προσπαθούσε να την εξαπατήσει. Αμέσως, ενημέρωσε την κόρη της, ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Πατρών και η 72χρονη έκλεισε ραντεβού με τον απατεώνα για να πάει εκείνος να πάρει τα χρήματα για το χειρουργείο.

Έβαλε τα χρήματα σε μια τσάντα, τα πέταξε από το μπαλκόνι και μόλις επιχείρησε να φύγει, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών και οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Ερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς πρόκειται για αλλοδαπό άτομο, υπήκοο Βουλγαρίας, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο της Πάτρας και φέρεται να είχε διαπράξει άλλες τρεις εξαπατήσεις, ενώ από την Αστυνομία αναζητούνται οι συνεργοί του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης