Πάτρα: Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της καθαριότητας

Πάτρα: Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της καθαριότητας
Τα Σωματεία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για αυτό το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Ιανουαρίου 2014.

Αναλυτικότερα:

«Τα Σωματεία οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων και Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλο και τη Διεύθυνση Καθαριότητας, αναλογιζόμενοι τη δεδομένη χρονική στιγμή, τους πολίτες και τους επαγγελματίες αυτής της πόλης, προχωρούν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους για αυτό το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Ιανουαρίου 2014, αφού έλαβαν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις για τα θεσμικά ζητήματα που είχαν θέσει.
  
Ζητήματα που χρονίζουν και που είναι σε γνώση του αρμόδιου Αντιδημάρχου με το έγγραφο που του έχουμε αποστείλει ήδη από τις 11-11-2013. Ζητήματα που είναι άμεσου ενδιαφέροντος και απαιτούν άμεσης επίλυσης, όπως η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων ή ο εμβολιασμός τους, ο οποίος τελικά θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα 21/1/2014.

Όσον αφορά τον συνάδελφο που τραυματίστηκε σε ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2013, υπήρξε η ρητή δέσμευση του Αντιδημάρχου όπως και του Διευθυντή καθαριότητας ότι θα βοηθηθεί άμεσα ως προς την αποκατάσταση της υγείας του με κάθε νόμιμο τρόπο.

Για τα προβλήματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας ορίστηκε συνάντηση με την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την Τετάρτη 22/1/2014 και ώρα 11:00 π.μ. το χώρο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.

Από την εξέλιξη αυτής της συνάντησης και σε συνδυασμό με την υλοποίηση ή μη αυτών αλλά και άλλων δεσμεύσεων εκ μέρους του Αντιδημάρχου θα εξαρτηθεί και το αν θα λάβει ή όχι χώρα η αποχή από τα καθήκοντά μας το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου 2014, αλλά και η πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας».Με πληροφορίες από patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 20:37