Έληξε ο αποκλεισμός της Ξερόλακκας από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσής τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή λειτούργησε καταλυτικά και η συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο κ. Δημαράς με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, από την οποία προέκυψε ότι αναλαμβάνεται πρωτοβουλία συνάντησης με τους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας και Ναυπάκτου, έτσι ώστε να δεχθούν την αποκομιδή μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους Χ.Υ.Τ.Α. των περιοχών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα απορριμματοφόρα του δήμου με τη συνδρομή ακόμη και φορτωτών πιάνουν δουλειά. Οι τόνοι των σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης είναι εκατοντάδες και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέρες για να καθαρίσει η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pelop.gr, προϋπήρξε συμφωνία των κατοίκων της Ξερόλακκας με τον κ. Δημαρά από την περασμένη Πέμπτη, με την οποία αναζητείτο λύση μερικής μεταφοράς των σκουπιδιών της Πάτρας προς τους δύο όμορους δήμους, μέρος της οποίας υλοποιήθηκε σήμερα και αναμένεται να κλείσει εφόσον οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Μπουλές συμφωνήσουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, η συμφωνία προϋποθέτει και την υλοποίηση ακόμη μίας παραμέτρου. Την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών, που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι θα περάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: pelop
Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης