Πάτρα: Από τη Δευτέρα οι εγγραφές για τις κάρτες παραχώρησης των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 08:10
Πάτρα: Από τη Δευτέρα οι εγγραφές για τις κάρτες παραχώρησης των κοινόχρηστων ποδηλάτων
Υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο, μεταξύ Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η συμφωνία παραχώρησης των κοινόχρηστων ποδηλάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GIFTZ, τα οποία εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της Πάτρας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Τρύφωνας Φωτόπουλος, μετέβησαν στον σταθμό των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πλατεία Γεωργίου, όπου ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.

Ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε: «Λειτουργούν από σήμερα τα κοινόχρηστα ποδήλατα με στόχο να αποτελέσουν ένα εναλλακτικό μέσο κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να στηρίξουμε και να προωθήσουμε το ποδήλατο, γιατί η μαζική χρήση του μπορεί να αποτελέσει απάντηση στα οξυμένα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και εύκολης πρόσβασης, φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πρέπει να έχει πλεονεκτική θέση, να προβληθεί και να αποτελεί προτεραιότητα.

»Η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει, ξεπερνώντας καθυστερήσεις δεκαετιών, να αποκτήσει η πόλη τις αναγκαίες υποδομές για τη χρήση των ποδηλάτων. Αξιοποιεί τον ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε από την ΑΔΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου CIELO στο Νότιο Πάρκο και σχεδιάζει την επέκτασή του σε όλο το μήκος της παραλιακής, έως την πλαζ της Αγυιάς».

Οι εγγραφές αρχίζουν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.

Η εγγραφή συνδρομητών και η παραλαβή των ηλεκτρονικών καρτών θα γίνεται από:

• τα γραφεία της ΑΔΕΠ ΑΕ (Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, Πάτρα). (10.00 - 14.00)

• το ΚΕΠ - Εντός Συνεδριακού Κέντρου - Παλιό Λιμάνι, Πάτρα. (12.00 - 14.00)

• γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, Μαιζώνος και Βότση (12.00 - 14.00)

• αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΔΕ Αιγίου 23 & Αμερικής (2610316242).

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 08:15