Πάτρα: Δημιουργείται κέντρο διαχείρισης κρουσμάτων Έμπολα στο λιμάνι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 13:47
Πάτρα: Δημιουργείται κέντρο διαχείρισης κρουσμάτων Έμπολα στο λιμάνι
Σε δημιουργία σταθμού διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων Έμπολα μέσα στο λιμάνι της Πάτρας, προχωρούν από κοινού ο ΟΛΠΑ και η Διεύθυνση Υγείας της αιρετής περιφέρειας.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΛΠΑ και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη υγείας Αντ. Χαροκόπου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο σταθμός θα στεγαστεί στο χώρο όπου λειτουργεί το ιατρείο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και επικοινωνίας σε εικοσιτετράωρη βάση μεταξύ Διεύθυνσης Υγείας, ΟΛΠΑ, Κεντρικού λιμεναρχείου και πλοίων τα οποία δένουν ή αποπλέουν από την Πάτρα , προκειμένου να γίνεται εντοπισμός και καταγραφή υπόπτων περιστατικών.

Αμέσως με τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος οι πλοίαρχο θα ενημερώνουν τον σταθμό που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι και ο ασθενής θα οδηγείται αμέσως με την άφιξη του πλοίου εκεί. Στη συνέχεια κάτω από συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας θα μεταφέρεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στο Κατάκολο

Ανάλογη σύσκεψη με στόχο τη λήψη μέτρων γα το ενδεχόμενο διαχείρισης κρουσμάτων Έμπολα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη με πρωτοβουλία της αιρετής Περιφέρειας και στο λιμάνι του Κατάκολου.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 13:49