Η λογική δεν αρκεί πάντα για να ανακαλύψει κανείς τις κρυψώνες που σκαρφίζονται τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Οι άνδρες του ειδικού κλιμακίου ελέγχων του Λιμενικού της Πάτρας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Στην ανακάλυψη, όμως, που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δεν θα έφταναν ποτέ, αν ένας λιμενικός δεν αξιολογούσε ως τουλάχιστον ύποπτη την ανησυχία μετανάστη ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εντοπιστεί κρυμμένος σε νταλίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λιμενικοί εντόπισαν τους πρώτους δύο μετανάστες κρυμμένους σε ένα σημείο όπου λογικά χωρούσε άνθρωπος. Ενώ τους είχαν πλέον συλλάβει και τους είχαν ζητήσει να περιμένουν στην άκρη, ο ένας από τους μετανάστες έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχος.

Ένας λιμενικός τον πλησίασε και τον ρώτησε στα αγγλικά γιατί ήταν νευρικός. Ο αλλοδαπός με σπαστά αγγλικά του είπε πως στην νταλίκα βρισκόταν και ο αδερφός του. Το πού, όμως, δεν το γνώριζε ούτε ο ίδιος.

Ο οδηγός της νταλίκας είχε παραδεχτεί τη διακίνηση των δύο αλλοδαπών, ωστόσο σε κάθε ερώτηση των λιμενικών για το αν υπάρχει κι άλλος άνθρωπος κρυμμένος στο φορτηγό απαντούσε αρνητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λιμενικοί είχαν κάνει φύλλο και φτερό το φορτηγό. Σε μια απεγνωσμένη τελευταία κίνηση, άνοιξαν ένα ντουλαπάκι που βρίσκεται πάνω από το ταμπλό του οχήματος και το παρμπρίζ. Δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ακούγονται να ρωτούν, με εύλογη απορία, τον οδηγό της νταλίκας: «… κι αν πέθαινε;».

Πηγή: pelop.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης