Εγκαινιάστηκε το πρωί της Τετάρτης, το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα στο παλαιό δημοτικό σχολείο Μονοδενδρίου, που δημιούργησε ο Δήμος Πατρέων και η ΑΔΕΠ, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, του προέδρου της ΑΔΕΠ Παναγιώτη Ξυπολιά, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Αντώνη Κότσαλη, των αντιδημάρχων Χαράλαμπου Στανίτσα και Γιώργου Σιγαλού, μαθητών, γονέων και δασκάλων της περιοχής.

Το προφίλ του Ενεργειακού Κέντρου Πληροφόρησης για τη Βιομάζα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο βρίσκεται στην παραλία Μονοδενδρίου Πατρών και στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Έργου PROFORBIOMED του Προγράμματος MED που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε., και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014.

Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα είναι Περιφερειακής εμβέλειας και στοχεύει να γίνει ένας κόμβος που θα παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σε φορείς, οργανώσεις, απλούς πολίτες, σχολεία κ.α. σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και πως αυτές εξαρτώνται από την παραγωγή ενέργειας και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και ιδιαίτερα βιοκαυσίμων βιομάζας.

Επίσης, στοχεύει χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα πληροφόρησης να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης βιοκαυσίμων, και παράλληλα να προωθήσει τη χρήση βιομάζας αναπτύσσοντας δίκτυα με παραγωγούς ξυλώδους βιομάζας (Συνεταιρισμούς Υλοτομίας, Αγροτικούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεταιρισμούς, Βιοτεχνίες Ξυλείας), καθώς και με εμπειρογνώμονες σε άλλους τομείς της βιοενέργειας, της βιομηχανίας και της διαχείρισης των αποβλήτων.

ΠΗΓΗ: Patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης