Με προβληματισμό και αγωνία για την επόμενη ημέρα, αλλά χωρίς να χάνουν την ελπίδα τους για οικονομική ανάκαμψη, περιμένουν οι επαγγελματίες της Πάτρας την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων τους την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών Πάτρας, Εμμανουέλα Γεωργοπούλου, θέτει πρωτίστως το ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας, αφού, όπως παρατηρεί, «υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα και απορίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, ώστε να δοθούν οι τελικές οδηγίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα κομμωτήρια, ούτως ή άλλως, ανήκουν στην κατηγορία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», αφού «πάντα γίνονταν απολυμάνσεις, αποστειρώσεις και χρησιμοποιούνταν πετσέτες μιας χρήσης» αναφέρει. «Έχουμε ήδη φροντίσει για την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας και σωστός αερισμός με ανοιχτές τις πόρτες» προσθέτει η κ. Γεωργοπούλου.

Όμως επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την κίνηση των πελατών, αφού -όπως λέει η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- «υπάρχει αβεβαιότητα, αφού δεν γνωρίζουμε το αύριο».

«Οι λιγότερες θέσεις εργασίας μέσα στα κομμωτήρια δημιουργούν ένα ζήτημα και για αυτό δεν γνωρίζουμε πώς θα ανταποκριθεί ο κόσμος» σημειώνει επισημαίνοντας ότι «η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων γίνεται με μηδέν κεφάλαιο» και συμπληρώνει πως «δεν έχουμε πάρει ακόμα το βοήθημα των 800 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης θέτει ακόμα ένα ζήτημα, αυτό «της παράνομης εργασίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας», διότι -όπως παρατηρεί- «δεν γνωρίζουμε ακόμα τι αντίκτυπο θα έχει στους επαγγελματίες που τήρησαν τα μέτρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Αχαΐας, Νίκος Καραπάνος, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας απρόσκοπτα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας μέσα στα καταστήματά μας, παρέχοντας ταυτόχρονα όποια βοήθεια χρειαστούν».

Σε αυτό το σημείο, εκφράζει την αισιοδοξία πως «οι πολίτες θα προτιμήσουν τα καταστήματά μας», ελπίζοντας ότι «με την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα αρχίσουμε να “φέρνουμε βόλτα” τα οικονομικά, διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Παράλληλα, ο κ. Καραπάνος θέτει το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, αφού -όπως υπογραμμίζει- «οι δικές μας επιχειρήσεις εξαρτώνται άμεσα από τα σχολεία και τα φροντιστήρια».

«Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, διότι δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες 15 ημέρες» καταλήγει.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα των μέτρων προστασίας και μάλιστα εφαρμόζουμε επιπλέον μέτρα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Άντζυ Μηλιτσοπούλου. Όπως εξηγεί, «τα κέντρα αισθητικής είναι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως εκ τούτου πάντα τα εφαρμόζουμε, αλλά τώρα τα αυξάνουμε». «Δηλαδή φροντίζουμε για τη λειτουργία των κλιματιστικών, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών, εργαζόμενοι και πελάτες θα φορούν μάσκες και γάντια, ενώ ο χώρος θα αερίζεται μέσω των ανοιχτών παραθύρων, αφού η θέση του κτιρίου μάς επιτρέπει να προσχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια» προσθέτει.

Όσον αφορά στον ενδιαφέρον των πελατών, η κ. Μηλιτσοπούλου σημειώνει ότι «τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, αφού για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας είναι κλεισμένα σχεδόν όλα τα ραντεβού».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης