Σήμερα Σάββατο στο Σταφιδόκαμπο θα τελεστεί η κηδεία του 32χρονου Άγγελου Φιλιππόπουλου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας σε βιομηχανική μονάδα στα Λεχαινά Ηλείας στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών πριν δέκα ημέρες.
Την Πέμπτη διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, παρουσία των τεχνικών συμβούλων που όρισαν τόσο η οικογένεια του εκλιπόντος, όσο και η εργοδότρια εταιρία. Από την πλευρά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ενημέρωση. Για το θέμα τοποθετήθηκαν μόνο οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Από την πλευρά της οικογένειας του 32χρονου η δικηγόρος Χρυσή Στεργιοπούλου δήλωσε ότι «… κύριο μέλημα της οικογένειας του Άγγελου είναι η ταφή του νεκρού που θα γίνει το Σάββατο. Όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαραίτητες εξετάσεις θα βρεθούν υπόλογοι στην ελληνική δικαιοσύνη. «Δυστυχώς» για όσους βιάζονται να τοποθετηθούν, ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας παρών στη διαδικασία. Μετά την ταφή του Άγγελου η οικογένεια θα μιλήσει…»

Από την πλευρά της εταιρίας ο δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «… όπως πληροφορηθήκαμε από τον τεχνικό μας σύμβουλο ο οποίος ήταν παρών στην νεκροψία, αποκλείεται το ενδεχόμενο πνιγμού, ασφυξίας, χτυπήματος ή άλλου βίαιου εξωτερικού προφανούς γεγονότος. Θα περιμένουμε και το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά τα αντικειμενικά ευρήματα είναι αδιαμφισβήτητα. Οι ιστολογικές εξετάσεις θα δείξουν πλέον τα ακριβή αίτια του θανάτου. Άλλωστε η προσωρινή αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Ανεξάρτητα από το αποτελέσματα αυτά που αποκλείουν κάθε ευθύνη της εταιρίας εμείς συμμετέχουμε στο πένθος της οικογένειας, σεβόμαστε τον νεκρό και δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θλιβερό αυτό γεγονός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης