Η πρόληψη και η ενημέρωση είναι ο στόχος του 2ου φεστιβάλ υγείας, που συνδιοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου, στον χώρο της πλαζ στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω».

Επίσης, το φεστιβάλ υγείας, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 30 φορείς, στηρίζουν οι «Πυλώνες Αλληλεγγύης Κωστής Στεφανόπουλος» και ο Δήμος Πατρέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το διήμερο φεστιβάλ, θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από τους φορείς υγείας που συμμετέχουν και θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι, από δερματολόγο, γενικό χειρουργό για ψηλάφηση μαστού, καθώς και ρευματολόγο.

Παράλληλα, τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, θα βρίσκεται στον χώρο της πλαζ, η κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο. Ακόμη, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες για το φεστιβάλ υγείας, «μαζί με όλους τους εταίρους μας έχουμε χτίσει ένα πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης, διότι η πρόληψη είναι σημαντική για την υγεία μας και μάλιστα σε αυτή την εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, πρέπει να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, τόνισε ότι «θα πρέπει να ανοίξουμε μια τεράστια αγκαλιά και να μπουν σε αυτή όλοι οι σύλλογοι», προσθέτοντας ότι «η έγκαιρη διάγνωση είναι ζήτημα ζωής».

Το μέλος του ΔΣ του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ευαγγελία Μαλαμάκη, ανέφερε πως «για μία ακόμη χρονιά ενωνόμαστε για έναν κοινό σκοπό, δηλαδή να ενώσουμε τα χέρια μας για το παιδί, τον ενήλικα, τον ασθενή, τον ηλικιωμένο, για αυτόν που πονά, για όλο τον κόσμο».

«Θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας», τόνισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας Μαργαρίτα Καραγιώργου, συμπληρώνοντας πως «η έγκαιρη διάγνωση είναι δύναμη».

Τέλος, η υπεύθυνη του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, Μάχη Σαλαμαλίκη, αναφέρθηκε στην ιδέα που είχαν οι τρεις σύλλογοι πριν από δύο χρόνια για να πραγματοποιήσουν αυτό το φεστιβάλ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «βρήκαμε ευήκοα ώτα στην περιφέρεια και τους “πυλώνες αλληλεγγύης”, για ένα κοινό σκοπό, αυτό της αγάπης προς τον συνάνθρωπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης