Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη του Αλέξη από τις Βολίμες Ζακύνθου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του – συνταξιούχο ταχυδρόμο, τον Μάιο του 2018.

Ο 27χρονος πατροκτόνος, όπως υποστηρίζει, προχώρησε στο έγκλημα, για να γλυτώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου βρισκόταν και τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια. «Αθώος» φώναζαν και τον χειροκροτούσαν, κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο. Η μητέρα του και πάλι τον χαιρέτησε με μια σφιχτή αγκαλιά.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα με τα όσα ισχυρίστηκε η κοινωνική λειτουργός

Όπως μετέδωσε το STAR και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Ελατιών, ο οποίος είπε ότι έπειτα από καταγγελία που δέχτηκαν στον δήμο δύο εργαζόμενες από τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» πήγαν στο σπίτι του θύματος κι εκεί διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε δεμένα τα δύο μικρά του παιδιά σε μια κολόνα στο ημιυπόγειο του σπιτιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, η κοινωνική λειτουργός, η οποία είναι υπεύθυνη της δομής του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ισχυρίστηκε ότι «υπηρεσιακώς καμία εργαζόμενη από τη δομή δεν επισκέφθηκε ποτέ το σπίτι του θύματος, ούτε έλαβε γνώση για κάποια κακοποίηση». Τα λεγόμενά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Ταουξή, συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Την ίδια ώρα, δύο ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες υπάρχουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2009 και το 2017 και αφορούν στο θύμα και στην κακοποίηση εις βάρος των δύο μικρότερων παιδιών του. 

Δικηγόρος Αλέξη: «Εμείς ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία»

«Εμείς ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία. Δεν έχουμε πάρει ακόμη πρώτη ευκαιρία, δεν μας έχει δοθεί» λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παναγιώτης Κεφαλληνός, και προσθέτει: «Μάρτυρας κατηγορίας δεν υπάρχει κανένας. Έρχεται ο αδελφός (του θύματος), ο οποίος έρχεται ως πολιτική αγωγή χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό μέσο εναντίον μας και ζητεί ψυχική οδύνη».

Δικηγόρος πολιτικής αγωγής: «Πρόκειται περί ψευδών και χαλκείων»

«Όλα αυτά (περί κακοποίησης) ειπώθηκαν μετά προκειμένου να δικαιολογήσουν τη δολοφονία και πιστεύω ότι πρόκειται περί ψευδών και χαλκείων» υποστήριξε ο  Διονύσης Μάργαρης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής.

Τρυφερά τα λόγια του πατριού του Αλέξη

«Είμαι αθώος» επανέλαβε ο Αλέξης. Στη δίκη παραβρέθηκε και ο πατριός του 27χρονου και μίλησε με τρυφερά λόγια για εκείνον. «Είναι δυνατός και κρατιέται στα πόδια του. Μας είπε να κάνουμε υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Αντί να του το πούμε εμείς, μας το λέει αυτός».

«Από την αρχή τον ξεχώρισα από τους υπόλοιπους μαθητές μου. Είναι ένα ξεχωριστό άτομο, με σκυφτό κεφάλι και μ’ έναν βαρύ εσωτερικό πόνο. Στα μαθήματα ήταν άψογος, άριστος, επιμελέστατος, ανταγωνιστικός… παρ’ όλα αυτά, πάντα είχε ένα χαμόγελο που δεν ήταν ποτέ εκ βαθέων, ακόμη κι όταν λέγαμε ανέκδοτα. Σήμερα εδώ έχω έρθει να τον στηρίξω» είπε η καθηγήτρια που τον διδάσκει αγγλικά μέσα στη φυλακή.

Στο αρχείο η υπόθεση γιατί δεν βρέθηκαν στοιχεία 

Αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία και δύο κοινωνικοί λειτουργοί από το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας της Ζακύνθου επισκέφθηκαν την οικία του θύματος. Όπως είπε την Τετάρτη ο εισαγγελέας, η εισαγγελέας Ζακύνθου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, έπειτα από έρευνες τριών ετών, καθώς από τα συγκεντρωθέντα στοιχεία δεν επιβεβαιώθηκε η ανώνυμη καταγγελία και η κακοποίηση των παιδιών.

Ο Τάσος, ο αδελφός του Αλέξη, υποστήριξε ότι στη δομή ως κοινωνική λειτουργός εργαζόταν ανιψιά του θύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης