Για υπεξαίρεση καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας άνδρας που εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρία, και δε απέδιδε τα χρήματα από πλήθος ασφαλιστηρίων συμβολαίων που είχε συνάψει, για διάστημα 1,5 χρόνου. Το δικαστήριο, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, μετατρέψιμη σε χρηματική, προς 5 ευρώ για την κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα να καλείται να καταβάλλει ποσό 18.000 ευρώ σε 36 δόσεις.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, παραδέχθηκε ότι δεν είχε καταβάλει στην ασφαλιστική εταιρεία τις εισπράξεις από τα συμβόλαια, επικαλούμενος αδυναμία λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης. Όπως είπε, δεν είχε σκοπό να υπεξαιρέσει τα χρήματα, αλλά έκλεισαν ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν και αναγκάστηκε να καλύψει ο ίδιος τους πελάτες με δικά του χρήματα, ανέφερε στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι παρόμοια υπόθεση, αλλά με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο, εκδικάστηκε πρόσφατα από το ίδιο δικαστήριο, πρώην εισπράκτορας μεγάλου ασφαλιστικού γραφείου της περιοχής, καθώς είχε υπεξαιρέσει ποσό άνω των 200.000 ευρώ, από ασφαλιστήρια συμβόλαια που δεν είχε αποδώσει στην εταιρεία.

Πηγή :pelop.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης