Στο νοσοκομείο Ρίου βρίσκονται αυτή την ώρα ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων του 22χρονου Δημήτρη Σκόνδρα, που από χθες βράδυ είναι εγκεφαλικά νεκρός και βρισκόταν στην μονάδα ανάνηψης του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτηρίου για τον εγκεφαλικό θάνατο του άτυχου νέου και αμέσως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Μετά την θετική απάντηση των γονιών που μέσα στο βαρύ πένθος τους αποφάσισαν να κάνουν δώρο ζωής σε άλλους συνανθρώπους, όπως προ ημερών το έπραξαν οι γονείς του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά και του 19χρονου Γρηγόρη από το Αγρίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news οι δύο ομάδες γιατρών μαζί με δύο εξειδικευμένους χειρουργούς του νοσοκομείου Ρίου, θα προχωρήσουν στην λεπτή επέμβαση για την αφαίρεση καρδιάς , νεφρών, ήπατος και κερατοειδών.

Όπως έχει αποφασιστεί η καρδιά θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο για να δοθεί σε ασθενή, οι νεφροί στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας, το ήπαρ στην Θεσσαλονίκη, ενώ για τους κερατοειδείς θα αποφασίσει ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος λήπτης.

Τραγικές στιγμές  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί στην Πάτρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία όπου και διασωληνώθηκε.

Η κατάσταση του ήταν σοβαρότατη τα τελευταία 24ωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Ο 22χρονος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ατρόμητο Λάππα και Πάτραι, ολοκλήρωσε πριν από λίγο καιρό την στρατιωτική του θητεία, ενώ είναι ανιψιός του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσου.

Η θεία του 22χρονου ποδοσφαιριστή, Μαρία Σταθά-Δελδήμου σε ανάρτησή της έγραψε:

“Δυστυχώς ο Δημήτρης μας δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδωσε ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Η οικογένεια μου και η οικογένειά του Αχαϊκού ποδοσφαίρου θρηνεί άλλο ένα παλικάρι. Οι γονείς του έχουν πάρει μια γενναία απόφαση ώστε να δωρίσει τα όργανα του και αυτό μας κάνει περήφανους. Θα σε θυμόμαστε για πάντα Δημήτρη μου!”

Πηγή: tempo24.news

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης