Πάτρα: Φοιτητές καταγγέλλουν «χουντικές πρακτικές και καψώνια» από καθηγήτρια

Πάτρα: Φοιτητές καταγγέλλουν «χουντικές πρακτικές και καψώνια» από καθηγήτρια
Σε αναβρασμό βρίσκεται η φοιτητική κοινότητα της Πάτρας και συγκεκριμένα οι σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας «χουντικές πρακτικές και καψώνια» από συγκεκριμένη ακαδημαϊκό.

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές κάνουν λόγο «για αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και απόλυτες συμπεριφορές, αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας».

Ειδικότερα, η πανεπιστημιακός εγκαλείται από τους φοιτητές για το γεγονός ότι ακύρωσε χωρίς να δώσει εξηγήσεις εργασία που τους είχε ανατεθεί πριν από δυο μήνες και την οποία η πλειονότητά τους είχε ετοιμάσει, για τη σύνταξη ερωτηματολογίων για τα social media.

Την πρωτοφανή ακαδημαϊκή διαδικασία, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, ακολούθησαν «απειλές» για απουσίες. Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια φέρεται να τους ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πως δεν μπορούν να έχουν παραπάνω από μία απουσία στο μάθημά της, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να δώσουν και εξετάσεις και η εργασία θα μετρήσει κατά 50%, όσον αφορά στη βαθμολογία στο μάθημά της.

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, η πανεπιστημιακός, όπως καταγγέλλεται, για ακόμη μία φορά επέδειξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά. Την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο φέρεται να αποχώρησε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας στους φοιτητές «παίρνετε όλοι απουσία»!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων φοιτητών, οι οποίοι της επιτέθηκαν φραστικά, μην αντέχοντας -όπως υποστηρίζουν- τον εμπαιγμό της εν λόγω καθηγήτριας.

Λίγες ημέρες αργότερα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, καθώς μέσω ακόμη ενός e-mail η πανεπιστημιακός φέρεται να τους ενημέρωνε πως η εργασία ακυρώνεται και ότι η εξέτασή τους θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο από το γραπτό τους. Αιτιολογικό της απόφασης ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν σε βάρος της.

Ακόμη ένα μελανό σημείο στην «προβληματική» σχέση φοιτητών - καθηγήτριας, σύμφωνα με το tempo24.gr, είναι, όπως υποστηρίζουν οι πρώτοι, το γεγονός πως η πανεπιστημιακός έχει προγραμματίσει τις ώρες συνάντησης που μπορεί να έχουν μαζί της τις ίδιες ώρες που έχει μάθημα, κατά συνέπεια ουδείς μπορεί να κλείσει ραντεβού μαζί της.

Την Τρίτη τουλάχιστον 150 φοιτητές επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης και Επιχείρησης, στον οποίο γνωστοποίησαν την κατάσταση.

Στο πλαίσιο προφορικής έρευνας, η εν λόγω καθηγήτρια φέρεται να αντέκρουσε τις καταγγελίες με τον ισχυρισμό πως έγινε αποδέκτης λεκτικής βίας.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr με τον πρόεδρο του Τμήματος Γιώργο Ανδρουλάκη, έγινε γνωστό πως έχει ζητηθεί από τις δύο πλευρές η προσκόμιση στοιχείων. Στην περίπτωση που προκύψουν βάσιμα στοιχεία, τότε θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 08:31