Πάτρα: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τέσσερα νοσοκομεία με 554.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 19:10
Πάτρα: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τέσσερα νοσοκομεία με 554.000 ευρώ

Σε ενίσχυση των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των μονάδων εντατικής θεραπείας τους, με το ποσό των 554.000 ευρώ, προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που συνεδρίασε δια περιφοράς.

Το προαναφερόμενο ποσό προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για την περαιτέρω θωράκιση των νοσοκομειακών δομών υγείας έναντι της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Τα χρήματα θα δοθούν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στα νοσοκομεία Πύργου και Αγρινίου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «θα γίνουν προμήθειες εξοπλισμού κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ετοιμότητα των νοσοκομειακών μονάδων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να ανακουφιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες έκτακτες καταστάσεις».

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Διαβεβαιώνουμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές της μάχης κατά του κορωνοϊού, τους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και το σύνολο των πολιτών, ότι δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, να ενισχύουμε τη δημόσια υγεία».

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «οι ανάγκες σε υποδομές, σε είδη και υλικά πρώτης ανάγκης, ακόμα και σε ανθρώπινο δυναμικό, παραμένουν μεγάλες», για αυτό και ζήτησε «από το σύνολο των φορέων, των οργανώσεων και των επιχειρήσεων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας, να συμβάλουν με τον τρόπο και στον βαθμό που ο καθένας μπορεί, μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 19:10