Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ιδιαίτερα ευφάνταστες ήταν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές ημέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το πελατολόγιο της οργάνωσης ήταν ιδιαιτέρως μεγάλο και αποτελούνταν από επιφανείς και μη ανθρώπους της πόλης, όπως επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων, τραγουδιστές αλλά και ανθρώπους της νύχτας.

Όσον αφορά στην προμήθεια των ναρκωτικών, η οποία διακινούνταν σε κοσμικά στέκια που σύχναζαν νεαρά άτομα, για την παραγγελία τους επιστρατεύονταν λέξεις όπως «κοτρόνι», «τούμπανο», «μανό», «βράχος», «μπουκάλι κρασί», «ποτό», «μπλούζα», «πουκάμισο» κα. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε μετά τη σύλληψη ενός 29χρονου στην Πάτρα ο οποίος αγόρασε κοκαΐνη από τον 42χρονο διακινητή. Από το σημείο αυτό και μετά η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε πέντε άτομα. Μάλιστα, δύο από τους συλληφθέντες για προμήθεια ναρκωτικών έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μετά την αστυνομική έρευνα συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών. Οι τρεις είναι από την Πάτρα και ο ένας από τη Ναύπακτο. Επίσης συνελήφθη και ο 29χρονος για κατοχή ναρκωτικών.

Όσον αφορά στον 42χρονο «ναρκωντελιβερά», πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γνωστό πρόσωπο της νύχτας στην περιοχή καθώς στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι ο 42χρονος, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, προμηθευόταν από τρεις εκ των συλληφθέντων, νόθευε και διακινούσε κοκαΐνη. 

«Ο 42χρονος ήταν ο ντελιβεράς. Έπαιρνε πολύ μικρές ποσότητες για την ασφάλειά του, τις νόθευε για να τις πολλαπλασιάζει και τις πωλούσε γραμμάριο-γραμμάριο προς 70 – 80 ευρώ. Σε δύο, δυόμιση μήνες είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 250 πάσες» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Στο σπίτι του άλλωστε βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται για νόθευση ναρκωτικών, ενώ το πελατολόγιο φέρεται πως είναι του 42χρονου και όχι των προμηθευτών.

Στη δικογραφία ως αγοραστές φέρονται να εμπλέκονται 53 άτομα άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 26 ως 50, ανάμεσα στους οποίους, όπως προαναφέρθηκε, και κάποια γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της Πάτρας.

Το επόμενο βήμα για την Ασφάλεια είναι να βρεθεί από πού έπαιρναν τα ναρκωτικά οι συλληφθέντες προμηθευτές.

Ο 29χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα, ενώ ο 42χρονος και οι άλλοι τρεις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης