Την πεποίθηση πως η εξιχνίαση των δύο πρόσφατων περιπτώσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων που κατεγράφησαν στην Πάτρα με τους δράστες να αποσπούν συνολικά 60.000 ευρώ, είναι θέμα χρόνου, εξέφρασαν αστυνομικές πηγές.

Μετά και το τελευταίο διπλό «χτύπημα» εκτιμάται πως κυκλώματα με έδρα τη Βουλγαρία δρουν και στην περιοχή. Ενορχηστρωτές της καλοστημένης απάτης με τους δήθεν τραυματισμούς συγγενικών προσώπων των θυμάτων σε «μαϊμού τροχαία», είναι αλλοδαποί και «εκτελεστές» των εντολών που έρχονται από το εξωτερικό, εκτός από ομοεθνείς τους είναι και Έλληνες συνεργοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικοινωνούν τηλεφωνικά κατά κύριο λόγο με άτομα της τρίτης ηλικίας και τους συστήνονται ως γιατροί ενημερώνοντας τους πως οικεία τους πρόσωπα –συνήθως τα παιδιά τους– χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης μετά τον τραυματισμό τους σε τροχαίο, ζητώντας υπέρογκα ποσά. Τους πείθουν να «συνεργαστούν», αφού προηγουμένως τα υποψήφια θύματα έχουν ακούσει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φωνές που κατά μαρτυρίες μοιάζουν με των δικών τους ανθρώπων, να εκλιπαρούν σε βοήθεια προτρέποντάς τους να κάνουν ό,τι τους λέει ο «γιατρός».

Κατά καιρούς, οι απατεώνες εμφανίζονται και με άλλη επαγγελματική ιδιότητα, όπως αυτή του αστυνομικού, του δικηγόρου και του λογιστή.

Πηγή: Εφ.«Πελοπόννησος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης