Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται μετά το Πάσχα οι δημοτικοί υπάλληλοι για το ασφαλιστικό. Για τους τρόπους αντίδρασης στο επίμαχο νομοσχέδιο συζήτησαν οι εργαζόμενοι χθες, καθώς η ομοσπονδία τους έχει αναγγείλει καταλήψεις μετά το Πάσχα και κλιμάκωση με 48ωρη απεργία. Με εκπροσώπους της ομοσπονδίας συναντήθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ, την οποία απάρτιζαν ο γραμματέα της Βασίλης Πετρόπουλος, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, Παναγιώτης Σκιαδάς, και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μονίμων υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δημήτρης Αθανασιάδης. Θέμα της συνάντησης ήταν ο νέος «αντιασφαλιστικός» νόμος που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την «πρόσφατη απόφαση ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ΡΑΠ…» και ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημαρχεία, δημοτικά κτήρια και δημοτικά γκαράζ από την Πέμπτη 5 Μαΐου, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Όπως τονίζει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ και επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται».

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης