Πάτρα: Λεπτομέρειες απομένουν για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, 09:38
Πάτρα: Λεπτομέρειες απομένουν για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου
Ο αποχαρακτηρισμός από βιολογικός καθαρισμός είναι ένα από τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ίδρυση και λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών Πάτρας, μαζί με την υποβολή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο μέσω της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ.

Στις αρχές Ιουνίου διαβιβάστηκε στον δήμο απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης της ΒΙΟΠΑ Γλαύκου Πάτρας ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 16-5-2016 και στην οποία αποφασίσθηκε αφενός η τροποποίηση του σχεδίου πόλης και αφετέρου «…η παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο Πατρέων του ΟΤ/ΚΦ Β32 του ΒΙΟΠΑ για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών με σύμβαση χρησιδανείου, του οποίου οι όροι θα εγκριθούν και θα προταθούν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του ΔΣ για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης…».

Το ΚΑΝ χωροθετείται στον κοινωφελή χώρο Β32 του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου. Σύμφωνα με τον δήμο, εξασφαλίζει χώρο αρκετά μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο για τις εγκαταστάσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του, αφού είναι ιδιοκτησία του.

ΠΗΓΗ: patranews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, 09:52