Με το αζημίωτο από τραπεζικούς κύκλους ειδοποιούνται τα «κοράκια» για τους πλειστηριασμούς στην Πάτρας, όπως αποκάλυψε ο συντονιστής των δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πέρας, τονίζοντας:

«Πέντε με δέκα πρόσωπα, Έλληνες αλλά και εκπρόσωποι ξένων συμφερόντων, γνωστά στους νομικούς κύκλους των Δικαστηρίων της Πάτρας, βρίσκονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο, μετά από ενημέρωση με το αζημείωτο, που έχουν από τραπεζικούς κύκλους. Τραπεζικοί κύκλοι τους ενημερώνουν πότε και τι πλειστηριασμός υπάρχει, με αντίτιμο το σεβαστό “χαρτζιλίκι” τους και είναι έτοιμοι και πολλές φορές συνεννοημένοι μεταξύ τους, για το τι θα χτυπήσουν, και σε πόσο χαμηλή τιμή. Πρόκειται για 10 άτομα που πλέον οι νομικοί τους γνωρίζουμε σαν χαρακτηριστικά γιατί σε κάθε διαδικασία πλειστηριασμού είναι εκεί», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι στα Ειρηνοδικεία εκτυλίσσονται δράματα, με τις οικογένειες ακόμα και έρανα να κάνουν ή να παρακαλούν για να μην χάσουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φτώχια και η ανέχεια των Πατρινών, για αυτούς είναι η μεγάλη ευκαιρία του κέρδους και της αφαίμαξης και δεν πτοούνται μπροστά σε κανένα ανθρώπινο δράμα, μιας και τόσες δεκαετίες μπόρεσαν υπό την ανοχή του κράτους να δρουν ανενόχλητοι. Τα κοράκια στην Πάτρα, μεσουρανούν και είναι έτοιμα έχοντας ρευστό, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και να αρπάξουν φιλέτα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών της περιοχής Τάσος Νικολαδάκης.

Και οι δύο σημείωσαν ότι το κίνημα των αλληλέγγυων αποτελεί ασπίδα προστασίας των δανειοληπτών, όσο υπάρχει το νομοθετικό κενό.

«Αν εξασθενίσει το κίνημα, θα χαθούν περιουσίες μέσα σε μερικές ώρες», σχολίασε ο κ.Πέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης