Τη θέσπιση διδάκτρων για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Οικονομικών υιοθέτησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην τελευταία της συνεδρίαση, που υπήρξε θυελλώδης.

Οι ενστάσεις που υπήρξαν μετά τη σχετική πρόταση ήταν πως ένα τέτοιο ζήτημα θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης, και με τεκμηριωμένη εισήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, τονίστηκε πως ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν πρέπει να συζητείται στο τέλος του Ιουλίου, μερικές δηλαδή ημέρες προτού ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους εργαζομένους του Ιδρύματος, αλλά σε εποχή που το Πανεπιστήμιο είναι σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορεί να γίνει και μια ζύμωση μεταξύ των μελών του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αυτό που απασχολεί τους πανεπιστημιακούς είναι ότι ακόμα δεν έχουν συζητηθεί οι προϋποθέσεις της θέσπισης των διδάκτρων αλλά και του τρόπου που αυτά θα αξιοποιούνται.

Θα πηγαίνουν για την προώθηση της έρευνας του Τμήματος, υπέρ της θέσπισης υποτροφιών για τους οικονομικά αδύναμους, για τη γραμματειακή και επιστημονική υποστήριξη του μεταπτυχιακού προγράμματος ή για κάτι άλλο, που μπορεί το κάθε ένα από τα τμήματα του Ιδρύματος να αποφασίσει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα μπαίνουν οι κανόνες του παιχνιδιού και μετά το κάθε τμήμα αποφασίζει εάν θα εισηγηθεί την εφαρμογή του νέου μέτρου, σύμφωνα με τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται.

Να σημειωθεί πως η απόφαση που τελικώς ελήφθη για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι επί της αρχής, δηλαδή το ύψος των διδάκτρων που θα κληθούν να καταβάλουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό, θα καθοριστεί από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης