Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 η Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με τους μητροπολίτες και τους ιερείς που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να συνοδεύουν την εικόνα αλλά και την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.

Στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Γούναρη τελέστηκε δέηση για τον εορτασμό και της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, έξω από τον ιερό ναό, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ μίλησε και για το σημερινό θαύμα του Αποστόλου Ανδρέα, που, ενώ μέχρι και χθες βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς, τελικά σήμερα έκανε καλό καιρό για να γίνει η λιτάνευση της Κάρας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολιτική χροιά διά στόματος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος ως προσκεκλημένος του επισκόπου της Πάτρας κ. Χρυσόστομου βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για τον εορτασμό του πολιούχου της, Αποστόλου Ανδρέα, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Άνθιμος στην ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους ανέφερε πως «κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να τους στηρίξουμε και να μη λειτουργούμε όπως οι άλλοι που τους δημιουργούν εμπόδια».

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κατά των δημοσιογράφων για την κριτική που ασκούν όσον αφορά στο αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδας.

Οι αναφορές του επισκόπου της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ανάμεικτα αισθήματα, καθώς μερίδα των πιστών χειροκρότησε, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να του φωνάξουν «έλα τέλειωνε, πολλά είπες».

Τις βολές πιστού δέχθηκε κατά την προσέλευσή του στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο οποίος άκουσε σε απόσταση αναπνοής να του φωνάζουν «… και που σε βγάλαμε σ…α τα έκανες».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: patrastimes.gr – thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης