Το βραβείο της απειθαρχίας διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις οι Πατρινοί οδηγοί, καθώς έπειτα από τέσσερις μήνες λειτουργίας της περιορισμένης στάθμευσης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, το 60% και πλέον παρανομεί.

Επί της ουσίας η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από το μέτρο της περιορισμένης στάθμευσης, ενώ σε ό,τι αφορά τους εμπόρους της Πάτρας -οι οποίοι δραστηριοποιούνται και διατηρούν καταστήματα στο ιστορικό κέντρο- για ακόμα μία φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς μεγάλο μέρος αυτών απειθαρχεί και κάνει ό,τι έκανε και επί ημερών setex, όταν καταλάμβαναν χώρους στάθμευσης χωρίς να κόβουν εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως μόνο τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του μέτρου της περιορισμένης στάθμευσης, είχαν επιδοθεί περισσότερες από 5.000 κλήσεις, αριθμός που συνεπάγεται ότι σε ημερήσια βάση δίδονται 85 με 90 κλήσεις

Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου κόπηκαν 370 κλήσεις -πρωί και απόγευμα- για μη τήρηση του χρόνου, ενώ χθες τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, με τους ελεγκτές να επιδίδουν 240 κλήσεις.

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά σε ό,τι αφορά στο πώς η Πάτρα ξεκινά την ημέρα σε επίπεδο περιορισμένης στάθμευσης, καθώς από τις 1.200 θέσεις, αυτές οι οποίες είναι ελεύθερες όταν τίθεται σε ισχύ κάθε πρωί το μέτρο, ανέρχονται στο 70% ,δηλαδή είναι διαθέσιμες περίπου 800 θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τους ασυνείδητους που δείχνουν πως έχουν τους δικούς τους «νόμους» ως προς τη στάθμευση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, ένα ποσοστό της τάξης του 40% αφήνει το αυτοκίνητό του από το πρωί και δεν μπαίνει στον κόπο να το πάρει, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των άλλων οδηγών οι οποίοι κατεβαίνουν στο κέντρο για να καλύψουν δικές τους έκτακτες ανάγκες.

Το υπόλοιπο 60% στη διάρκεια της ημέρας -που κάνει χρήση των ζωνών περιορισμένης στάθμευσης- τηρεί το ωράριο και αφήνει το όχημά του για μία ή δύο ώρες.

Η δημοτική αρχή εκτιμά πως το μέτρο λειτουργεί, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία αυτών που θεωρούν πως οι χώροι περιορισμένης στάθμευσης τους ανήκουν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή έχει κάνει ξεκάθαρο και το τονίζει για ακόμη μία φορά πως οι κλήσεις που κόβονται θα εισπραχθούν.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Στάμος, οι κλήσεις θα μπορούσαν να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες, αν τηρούνταν με αυστηρότητα το μέτρο, καθώς οι αρμόδιοι ελεγκτές έχουν το δικαίωμα να κόβουν και 2η, 3η ή και ακόμα και 4η κλήση, για κάθε ώρα που παραμένει παρκαρισμένο ένα όχημα στη θέση στάθμευσης, πέραν της επιτρεπόμενης, κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί με την πάροδο των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η κάθε κλήση που βεβαιώνεται αντιστοιχεί σε πρόστιμο 20 ευρώ.

Πληροφορίες και από Εφημερίδα «Πελοπόννησος»

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης