Πάτρα: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο διαφωνούν για την καταλληλότητα των παραλιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 12:09
Πάτρα: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο διαφωνούν για την καταλληλότητα των παραλιών
Να τρελάνουν τους κατοίκους της Αχαΐας βάλθηκαν οι επόπτες υγείας της αιρετής περιφέρειας και το τμήμα υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς με διαφορά δύο ημερών σε ανακοινώσεις τους οι μεν βγάζουν κατάλληλες παραλίες τις οποίες οι δε , έχουν εντοπίσει να έχουν εντερόκοκκο σε ποσοστά που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

Συγκεκριμένα τρεις ημέρες αφότου το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωνε πως στην Παραλία του Δημορηγόπουλου στο Ρίον η θάλασσα έχει πρόβλημα καθώς εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες εντερόκοκκου λόγω της μεγάλης ποσότητας αστικών λυμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, η αιρετή περιφέρεια συμπεριλαμβάνει την ίδια περιοχή σε αυτές όπου οι πολίτες επιτρέπεται να κάνουν μπάνιο

Ξέσπασε πόλεμος

Πόλεμος Περιφέρειας – Βανταράκη για τα νερά του Δημορηγόπουλου, μετά και την ανακοίνωση της πρώτης για τα αποτελέσματα δειγματοληψιών στις ακτές της Αχαϊας, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι καθαρά από Καλόγρια μέχρι και Άγιο Βασιλείο.

Σημειώνουμε πως, η ομάδα του κ. Βανταράκη, του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε κρίνει ακατάλληλη την κολύμβηση στην περιοχή του Δημορηγόπουλου.

Στην σχετική ανακοίνωσή της η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, κατόπιν δειγματοληψιών που έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, που ελήφθησαν στις 13-5-2015, σας ενημερώνουμε ότι βάσει των παραμετρικών τιμών, σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα για κολύμβηση από την θέση Ακτή Καλογριά μέχρι την Ακτή Αγίου Βασιλείου.

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εξαιρούνται με βάσει την σχετική νομοθεσία οι παρακάτω θέσεις όπως αυτές αναφέρονται:

1. Σε όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.

2. Σε όλη την περιοχή από την θέση «Τσαούση ( διασταύρωση ) μέχρι και την θέση ‘Κολυμβητήριο Αγυιάς’».

3. Στις εκβολές του ποταμού Πείρου (300μ. ) αριστερά – δεξιά.

Τέλος σας πληροφορούμε ότι αναμένονται αποτελέσματα από το Τμήμα Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας για τις περιοχές από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τις περιοχές Ακράτας – Αιγείρας και θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχισθούν καθ’ όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου».

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 12:09