Πάτρα: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο λιμάνι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 22:39
Πάτρα: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο λιμάνι
Δύο διακινητές και οκτώ μετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία συνελήφθησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Πάτρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ταυτόχρονα, άνδρες του Λιμενικού είχαν συλλάβει, το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, περίπου 15 διακινητές και μετανάστες, που και αυτοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μετανάστες χρησιμοποίησαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και σύμφωνα με την Αστυνομία έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός τέτοιων εγγράφων. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού, οι περισσότεροι μετανάστες χρησιμοποιούν τη μέθοδο των πλαστών εγγράφων, προκειμένου να ταξιδέψουν προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας έξω από το λιμάνι, αλλά και του Λιμενικού μέσα στη λιμενική ζώνη, έχουν συλληφθεί μετανάστες οι οποίοι επεχείρησαν ή μπήκαν κρυφά σε κάποιο φορτηγό που είχε προορισμό την Ιταλία. Οι συλλήψεις αυτές δείχνουν ότι μετανάστες συνεχίζουν να πολιορκούν φορτηγά πριν μπουν στο λιμάνι της Πάτρας.

πιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 22:39