Στο Πειθαρχικό οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου, δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου άνδρα, που είχε πάει στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει και του είπε να πάει καλύτερα στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας έσβησε στα χέρια του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου σε άλλα πέντε άτομα.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70»

Ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παραπονέθηκε ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις».

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», πρόσθεσε, «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης