Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο συμβολαιογράφος που κατηγορείται για εμπλοκή σε παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών. Μαζί του θα οδηγηθούν και δύο νεαρές Ρομά, 27 και 18 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν επίσης για εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών, και δύο γυναίκες, 48 και 40 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, η 27χρονη και η 18χρονη προσκόμισαν στον Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δύο αλλοδαπούς να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην ελληνική επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης