Μυστήριο παραμένει για τους γιατρούς ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης στην Πάτρα.

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της αναμένεται να δώσουν απάντηση για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Σωτηρίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, τα πρώτα αποτελέσματα από τη νεκροψία του παιδιού έδειξαν ότι δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά. Σύμφωνα με το Star, τα μέχρι τώρα ευρήματα προσανατολίζουν τις Αρχές σε παθολογικά αίτια.

Πρεπει, όμως, να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός ελεγχος για να έχουν τελική εικόνα. Τα τοξικολογικά και ιστολογικά αποτέλεσματα, καθώς και ο γονιδιακός έλεγχος που ζητήθηκε θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάτρα: Συγκλονίζει ο Ανδρέας Ηλιάδης «Προσπαθήσαμε μιάμιση ώρα να τη σώσουμε»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, περιέγραψε στο Star τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών που προσπαθούσαν επί μιάμιση ώρα να σώσουν το παιδί.

«Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό και στις 6:25 η μικρούλα “έφυγε” από τη ζωή. Έχουμε ήδη στείλει αίμα σε συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο ασχολείται με τον γονιδιακό έλεγχο και τα γονίδια του αιφνιδίου θανάτου, απλώς αυτά θέλουν πάρα πολύ χρόνο περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

 

Πάτρα: Το παιδί ξύπνησε και δεν μπορούσε να ανασάνει

Οι δικοί της άνθρωποι βρίσκονται σε σοκ προσπαθώντας να καταλάβουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο της.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιδί ξεκίνησε τα ξημερώμτα της Πέμπτης, όταν η μητέρα της στις τέσσερις το πρωί την άκουσε μέσα στον ύπνο της να ανασαίνει βαριά και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις της.

Μητέρα και κόρη κοιμήθηκαν μαζί στην κρεταβατοκάμαρα, καθώς ο πατέρας έλειπε στη Ζάκυνθο για δουλειά.

Ο θείος της 12χρονης, μιλώντας στο Star, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του παιδιού, μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο:

“Ξύπνησε και είδε το παιδί χάλια. Πήρε το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά. Έμεινε 40 λεπτά στο σπίτι το ΕΚΑΒ, απλώς δεν τα κατάφερε. Την πήραν μετά διασωληνωμένη στο Ρίο. Είναι δύσκολο…”

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας είπε ότι βρήκαν το παιδί σε καρδιακή ανακοπή, οπότε προχώρησαν άμεσα στην εκτέλεση εξελιγμένης αναζωογόνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης