Πάτρα: Το μεροκάματο του τρόμου για οδηγούς ταξί - Οκτώ ληστείες σε 20 ημέρες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 02:25
Πάτρα: Το μεροκάματο του τρόμου για οδηγούς ταξί - Οκτώ ληστείες σε 20 ημέρες

Πριν μπουν στο αυτοκίνητο και πιάσουν το τιμόνι, κάνουν τον Σταυρό τους και εύχονται η βάρδια τους να κυλήσει ομαλά χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο λόγος για τους οδηγούς ταξί της Πάτρας, που όπως καταγγέλουν το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς αρκετοί συναδέλφοί τους έχουν πέσει θύματα ληστείας.

«Δουλεύουμε για ένα μεροκάματο και κινδυνεύει η ζωή μας, καθώς δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει στο ταξί και τι προθέσεις έχει», δηλώνουν οι αυτοκινητιστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το τελευταίο 20ημερο έχουν σημειωθεί 8 ληστείες!

Οι επίδοξοι δράστες φαίνεται πως κινούνται βάσει σχεδίου. Μισθώνουν ταξί για συγκεκριμένα δρομολόγια καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο. Οι οδηγοί φθάνουν στο σημείο που τούς έχει υποδειχθεί, τούς παραλαμβάνουν και όταν φθάσουν στο τελικό προορισμό τότε έρχονται αντιμέτωποι με τους ληστές - πελάτες, που αντί για χρήματα βγάζουν μαχαίρι ή κατσαβίδι και τους απειλούν. Οι αυτοκινητιστές, όπως καταγγέλεται, χωρίς δεύτερη σκέψη δε διστάζουν να δώσουν τις εισπράξεις τους, τα κινητά τους τηλέφωνα ακόμα και ρολόγια, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οι οδηγοί ταξί δεν διστάζουν να αρνηθούν κούρσες και να "θυσιάσουν" το μεροκάματο, που όπως λένε βγαίνει καθημερινά με δυσκολία, στην περίπτωση που ο πελάτης ή οι πελάτες δεν τους "γεμίζουν" το μάτι. Μάλιστα αποκλείουν τη μεταφορά επιβατών σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας, όπου κατεγράφησαν τα περιστατικά ληστείας. 

Γεγονός που επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Πάτρας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), Παναγιώτης Σκέντζος σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ενημερωτική εκπομπή Superb news, επισημαίνοντας την ανυπαρξία αστυνόμευσης. Τα περιστατικά ληστειών είναι πολλά περισσότερα, απλά αρκετοί συνάδελφοι αποφεύγουν να τα καταγγείλουν επίσημα, δήλωσε ο κ. Σκέντζος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 02:53