Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία τον περασμένο Μάιο στη Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. 

Μειώθηκε επίσης ο αριθμός των τροχαίων που καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός όσων τραυματίστηκαν ελαφρά. Ειδικότερα, 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 48 τραυματίστηκαν σε 38 τροχαία, ενώ τον Μάιο του 2012 είχαν σημειωθεί 37 περιστατικά, όπου έχασαν τη ζωή τους 9 άτομα και τραυματίστηκαν 48.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τον περασμένο Μάιο σημειώθηκαν 3 θανατηφόρα τροχαία έναντι 8 τον Μάιο του 2012, 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον περσινό Μάιο, και 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 23 τον ίδιο μήνα του 2012.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κ.ά. 

Επίσης, τον περασμένο Μάιο έγιναν 8.381 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 249 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 4.805 επικίνδυνες παραβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης