Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη του ηλεκτροφωτισμού στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Παρασκευή (28/12). Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.846.000 ευρώ που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφαλούς εργασίας και κυκλοφορίας των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ολοκλήρωση του δικτύου ήταν αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός του ΒΙΟΠΑ αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αξιοποίηση των συνολικών εκτάσεων, προκαλώντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα χρόνιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας. Από την πρώτη στιγμή που μας τέθηκε το θέμα αναζητήσαμε λύσεις. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ καταγράψαμε τις πραγματικές ανάγκες με στόχο να υλοποιήσουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε συνθήκες σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπως ταιριάζει στην επιχειρηματικότητα. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι και θα είναι πρωταρχικοί στόχοι» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να ενισχύσουμε το βαθμό ασφάλειας της περιοχής ώστε να καταστεί το ΒΙΟΠΑ ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο» ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, και μεταξύ άλλων περιέγραψε τις εργασίες που θα γίνουν στο ΒΙΟΠΑ, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 20χλμ. καλωδίων, 320 φωτιστικών και 13 υπαίθριων πινάκων τροφοδοσίας.

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο, είναι εγκατεστημένες πάνω από 80 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 800 εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης