Πατρινό καρναβάλι 2018: Επίσημη «πρώτη» των αρμάτων σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 04:28
Πατρινό καρναβάλι 2018: Επίσημη «πρώτη» των αρμάτων σήμερα
Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας θα κάνουν σήμερα, στις 20.30, τα άρματα του Δήμου Πατρέων.

Τα άρματα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου. Στην πλατεία Γεωργίου θα σταθμεύσουν για πολλή ώρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα άρματα που θα εμφανιστούν στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα είναι: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Βασίλισσα», οι Καρνάβαλοι των δύο προηγούμενων ετών 2017 και 2016, το εφετινό άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών «Ζουζουνο-όχημα» και το Μουσικό Άρμα.

Τόνο εξωστρέφειας και φιέστας με ρυθμούς κρουστών συνοδεύοντας τα άρματα στην παρέλασή τους στους δρόμους της Πάτρας αλλά και στην πλατεία Γεωργίου θα δώσει το 20μελές συγκρότημα κρουστών Bloco Swingueira. Το Bloco Swingueira είναι ένα μουσικό σύνολο κρουστών που παίζει και χορεύει στους ρυθμούς της samba reggae από την Bahia της Βραζιλίας. Ο δυναμικός ήχος από διαφορετικούς τύπους κρουστών μαζί με τις χορογραφίες δημιουργεί μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία.

Ένα εκρηκτικό και μοντέρνο μείγμα ρυθμών, χορού και πολιτισμού από το Bloco Swingueira, που από το 2014 έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 φεστιβάλ και συναυλίες, μεταξύ των οποίων και στην προπέρσινη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.

Παράλληλα, στις 18.00, στην πλατεία Γεωργίου θα ξετυλίγονται «Τα Καλύτερά μας» με την παρουσίαση των 11 θεαμάτων και από τις τρεις κατηγορίες: Παντομίμα, Σάτιρα, Χορευτικό, στο πλαίσιο του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Θα παρουσιαστούν τα θεάματα των ακόλουθων πληρωμάτων: 41- Haute κουτουρού (παντομίμα), 63-Κουκούλινγκ (παντομίμα), 66-Κομψευάμενοι (παντομίμα), 84-Pas Baiser (παντομίμα), 94-Requiem (παντομίμα), 143-Εποπιδες το γένος ΕΠΟΨ (παντομίμα), συνεργασία πληρωμάτων 25-2018 & 119-Διάφανες Σκιές (Χορός), 16-Στο «μπούστο μας… λουλούδια…!!» (θεατρική σάτιρα), 45-Φρρρρ Φρρρρ (θεατρική σάτιρα), 73-Ζωή Ποδήλατο! (θεατρική σάτιρα) και 171-Τα Γκαρσόνια της Ευρώπης (θεατρική σάτιρα).

Μια μοναδική νύχτα που θα κρατήσει αμείωτο το καρναβαλικό ενδιαφέρον και θα σηματοδοτήσει τη θεαματική έναρξη του πολλά υποσχόμενου τριημέρου της καρναβαλικής κορύφωσης.

Πηγή: patrastimes

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα άρματα για το Πατρινό Καρναβάλι 2018

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 04:28