Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Τα πεζοδρόμια με τις στοές κατακλύστηκαν από χιλιάδες θεατές, που παρακολούθησαν, προστατευμένοι από την βροχή, τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων και τα μέλη των πληρωμάτων του “κρυμμένου θησαυρού”, που βάζουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, την δική τους σφραγίδα στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Την παρέλαση άνοιξαν η μπάντα του Δήμου και ο εντυπωσιακός και πλουτοκράτης βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τους ακολουθούσε η βασίλισσα του καρναβαλιού. Στη συνέχεια παρέλασαν τα σατιρικά άρματα του Δήμου και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυθορμητισμός, φαντασία και εορταστική διάθεση κυριάρχησαν στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας, με τα άρματα να κλέβουν και φέτος την παράσταση. Μια ολόκληρη πόλη, κάτοικοι και επισκέπτες, συντονίζονται στους ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς, με τη μεγάλη παρέλαση να ολοκληρώνεται με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στη θάλασσα.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30.000.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Μάριος Μαγάλιος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης