Μικροέπιπλα, διακοσμητικά και συλλεκτικά είδη, βιβλία, δίσκους βινυλίου και γραμμοφώνου, μπακιρένια σκεύη, παλιές καρτ ποστάλ και ό,τι άλλο συνθέτει την εικόνα περασμένων δεκαετιών θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν οι επισκέπτες του υπαίθριου παζαριού παλαιών αντικειμένων που θα λειτουργήσει -για πρώτη φορά- την Κυριακή, 27 Μαΐου, στο πάρκο «Πεδίο του Άρεως» στη Θεσσαλονίκη.

Το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου άναψε το «πράσινο φως», ενέκρινε το αίτημα του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης «Μπιτ Παζάρ» και παραχώρησε τον χώρο εντός του πάρκου. Η υπαίθρια αγορά παλαιών αντικειμένων θα λειτουργήσει πιλοτικά τους μήνες Μάιο (27/5), Ιούνιο (17/6), Ιούλιο (29/7) και Αύγουστο (26/8).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκπρόσωποι των παλαιοπωλών δεσμεύθηκαν ότι θα πωλούν τα προϊόντα τους σε καλαίσθητους πάγκους, τους οποίους στη συνέχεια θα αποσυναρμολογούν, για να απελευθερώσουν τον χώρο, ενώ θα φροντίζουν για την καθαριότητα και την περιφρούρηση της περιοχής με ιδιωτική αστυνόμευση» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.

Ανάλογα υπαίθρια παζάρια διοργανώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε περιοχές της Αττικής, όπως Μοναστηράκι, Θησείο, Σχιστό, Ελληνικό και Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης