Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, παραμονή των Τριών Ιεραρχών, έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή ο Γιώργος Ζουγανέλης, Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της Φυλακής Κορυδαλλού αφήνοντας πίσω του τεράστιο εκπαιδευτικό έργο και βυθίζοντας στη θλίψη την εκπαιδευτική κοινότητα των καταστημάτων κράτησης.

Ο Γιώργος Ζουγανέλης υπηρέτησε σε αυτή την υπεύθυνη θέση από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Σχολείου το 2005 και υπήρξε στυλοβάτης της εκπαίδευσης των κρατουμένων. Πολυσχιδής προσωπικότητα, επιστήμονας και καλλιτέχνης, υπήρξε οργανωτής και εμψυχωτής πολυάριθμων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Με την ολόψυχη αφοσίωσή του στο εκπαιδευτικό του έργο – η οποία δεν γνώριζε ωράρια απασχόλησης, Σαββατοκύριακα ή άδειες διακοπών – και τις ικανότητες επικοινωνίας του κέρδισε την αγάπη και τον ανυπόκριτο σεβασμό των εκατοντάδων εγκλείστων που φοίτησαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, των εκπαιδευτικών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ουσιαστικά όλων των ανθρώπων που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα με τόση γενναιοδωρία προσέφερε στο να έχουμε μια φυλακή με παράθυρα ελευθερίας, αέρα δημιουργίας και άρωμα ανθρωπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει συλληπητήρια στην οικογένειά του, τους συγγενείς, φίλους, και συνεργάτες του, διαβεβαιώνοντας τους μαθητές του ότι «θα καταβάλουμε, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ανεκτίμητο έργο του αγαπημένου τους δασκάλου. Η μετονομασία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Φυλακής Κορυδαλλού σε “Σ.Δ.Ε. Γιώργος Ζουγανέλης”, με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, είναι η ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης