Μια απίστευτη ιστορία απάτης αποκαλύφθηκε στην Καλαμάτα, με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια 21 και 23 ετών.

Οι δύο αθίγγανοι κατέστρωσαν ένα σχέδιο, προκειμένου να ξεχρεώσουν στεγαστικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ και να εισπράξουν χρήματα από ασφαλιστήριο ζωής. Μόνο που για την υλοποίησή του, κάποιος έπρεπε να πεθάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Αύγουστο, ο μικρότερος αδελφός προσκόμισε στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας ένα πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου του 23χρονου αδελφού του, με το οποίο κατάφερε να εκδώσει ληξιαρχική πράξη θανάτου του. Το πιστοποιητικό είχε ημερομηνία 22 Αυγούστου και είχε “υπογραφεί”, όπως αποδείχτηκε αργότερα, από… γιατρό που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο το 1994. Με βάση αυτό το πλαστό ιατρικό έγγραφο συντάχθηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου και εκδόθηκε άδεια ταφής.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο 21χρονος πήγε πάλι στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας, από όπου ζήτησε και έλαβε αντίγραφο πιστοποιητικού θανάτου προκειμένου να το καταθέσει σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάτρα, για να διευθετηθεί στεγαστικό δάνειο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ, το οποίο συνδέεται και με ασφαλιστήριο ζωής που είχε συνάψει ο δηλωμένος ως “αποβιώσας” αδελφός.

Η συμπεριφορά του 21χρονου προκάλεσε όμως υποψίες στους υπαλλήλους του Ληξιαρχείου, οι οποίοι έψαξαν την υπόθεση και ανακάλυψαν την απάτη. Ο 21χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης