Απάνθρωπες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρονται μαθητές με ειδικές ανάγκες από την Ανατολική Αττική προς το Γυμνάσιο- Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών.

Σύμφωνα με την καταγγελία που απέστειλαν οι γονείς στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας, το δρομολόγιο μεταφοράς των μαθητών ξεκινάει στις 07.00 το πρωί και διαρκεί περισσότερες από δυόμισι ώρες, καλύπτοντας όλη την περιοχή της Ανατολικής Αττικής (Πόρτο Ράφτη, Κορωπί, Παιανία, Γλυκά Νερά, Λούτσα, Παλλήνη, Σπάτα, Κάντζα, Ντράφι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο μαθητές που έχουν να διανύσουν απόσταση έξι χιλιομέτρων έως το σχολείο, να αναγκάζονται να διανύσουν 90 χιλιόμετρα με το λεωφορείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές με ειδικές ανάγκες και πολλαπλά προβλήματα υγείας (πολλοί από αυτούς ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή), αλλά και τα παιδιά να φτάνουν στο σχολείο περίπου στις 09.30, χάνοντας καθημερινά το πρώτο δίωρο των μαθημάτων τους.

Διαβάστε εδώ την καταγγελία των γονέων

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης