Μυρτώ Τσάβαλου
Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η παρουσίαση της υπόθεσης του ειδεχθούς εγκλήματος που διαπράχθηκε στις 8-9 Απριλίου στο υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, με θύμα την Άννυ Μπορίσοβα και θύτη τον 27χρονο βιολογικό της πατέρα, τον Σάββα, αμφότεροι υπήκοοι Βουλγαρίας.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ η μητέρα ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Ο πατέρας της δολοφονηθείσας αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Κέρκυρας όπου ήδη εχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην εχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας. Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο και μέχρι τότε θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.

Σε πρώτη φάση και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, κίνητρο του φόνου ήταν η παθολογική ζήλεια του 27χρονου προς την 25χρονη μητέρα της Άννυ, η οποία είχε επαφές με έναν άνδρα στη ΓερμανίαΣε πρώτη φάση και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, κίνητρο του φόνου ήταν η παθολογική ζήλεια του 27χρονου προς τη μητέρα της Άννυ, η οποία είχε επαφές με έναν άνδρα στη Γερμανία που της έδινε χρήματα. Ο δράστης φέρεται να φοβόταν πως η 25χρονη θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε για Γερμανία, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ήταν άνεργος και δεν είχε λεφτά για να συντηρήσει μάνα και κόρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Από όλα τα συμφραζόμενα φαίνεται πως, επειδή είχε έναν φίλο στη Γερμανία, ο οποίος της έδινε χρήματα και εκείνη ήταν ευχαριστημένη μαζί του, από ζήλεια και βλέποντας αυτήν την κατάσταση o πατέρας προέβη στο έγκλημα».

Βρέθηκαν ίχνη αίματος σε όλο το διαμέρισμα

Aνατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την εξέλιξη των ερευνών. Όπως ανακοινώθηκε, στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, την 8η Aπριλίου, εντοπίστηκαν σε διάφορα κινητά και ακίνητα αντικείμενα ίχνη αίματος.

Συγκεκριμένα, ίχνη αίματος του παιδιού βρέθηκαν στο μπάνιο του σπιτιού, σε ένα σεντόνι, σε πάπλωμα, ενώ ίχνη αίματος του πατέρα εντοπίστηκαν σε ένα μαχαίρι, εκείνο το οποίο προφανώς χρησιμοποίησε για να τεμαχίσει το άψυχο κορμάκι της Άννυ.

Παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ./Πηγή φωτό: eurokinissi.grΜετά τη δολοφονία, ο πατέρας με απόλυτη μεθοδικότητα φρόντισε να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος, καθώς πούλησε το καροτσάκι και την κούνια του παιδιού, ενώ χρησιμοποίησε ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό για να καθαρίσει το σπίτι (σ.σ.: σιφόνια, σωλήνες κ.λπ.). Παράλληλα, φρόντισε να αλλαχθούν τα υδραυλικά, ωστόσο μέχρι και την ημέρα έναρξης των ερευνών αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Στη συνέχεια, εξαφάνισε το πτώμα με «ειδεχθή τρόπο, με τρόπο που το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε κάποια σημεία και τα πετούσε (σ.σ.: τα μέλη του παιδιού), έτσι ώστε να μη δίνει υπόνοια ότι επρόκειτο για ανθρώπινο μέλος».

Αντιφάσεις επί αντιφάσεων

Υποψίες κίνησαν στους αστυνομικούς οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι γονείς της 4χρονης. Από την αρχή της δήλωσης εξαφάνισης του παιδιού στο Α.Τ. Ομονοίας, η μητέρα άλλαζε συνεχώς την κατάθεσή της. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει για Γερμανία και άφησε την κόρη της να τη φροντίσει μια φίλη της, μία 23χρονη Βουλγάρα, πρόσωπο που -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν υπαρκτό. Η «Σύλβια», όπως υποστήριξε η μάνα, έχασε το παιδί κατά τη διάρκεια περιπάτου σε πάρκο. Ωστόσο, αργότερα είπε πως τελικά το παιδί το είχε αφήσει στην επιμέλεια του Σάββα.

Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο πατέρας κίνησαν από την πρώτη στιγμή τις υποψίες των αστυνομικώνΟ 27χρονος από τη μεριά του, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν στη Βουλγαρία, στις 23 Απριλίου βρέθηκε με τη μητέρα του παιδιού, ενώ κατά την κατάθεσή του επανέλαβε την ίδια ιστορία με τη «Σύλβια». Αργότερα αναίρεσε την αρχική του κατάθεση και είπε ότι τον Μάρτιο η μάνα πήγε αεροπορικώς στη Γερμανία και στις 19 Απριλίου παρέδωσε το παιδί στη μητέρα του.

Εν συνεχεία, κατέθεσε ότι πριν από το Πάσχα η 25χρονη μετέβη στη Γερμανία και εκείνος είχε την επιμέλεια του παιδιού. Βάσει των ισχυρισμών του, ο ίδιος το βράδυ της 17ης με 18ης Απριλίου κοιμήθηκε με το παιδί. Στις 06.45 τα ξημερώματα της 18ης Απριλίου ισχυρίστηκε πως διαπίστωσε ότι το παιδί δεν ήταν στο σπίτι και ότι η πόρτα ήταν μισάνοιχτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε και στην κατάθεση του «Νίκι» στον οποίο ο δράστης είχε εκμυστηρευτεί ότι το μοιραίο βράδυ έκανε χρήση ουσιών και το πρωί της επομένης βρήκε το παιδί νεκρό. Αναφορικά με το εάν η μάνα γνώριζε για το ειδεχθές έγκλημα, η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την υπόθεση αυτή.

«Χρησιμοποίησε τις καταθέσεις αυτές ως προσχήματα για να αιτιολογήσει τον χαμό της κόρης της από τον φίλο της» τόνισε η αστυνομία.

Προφυλακιστέος ο πατέρας – Την Πέμπτη η απολογία της μητέρας

Εν τω μεταξύ, στην 10η ανακρίτρια απολογήθηκε -χωρίς τη συνδρομή δικηγόρου- ο 27χρονος πατέρας της Άννυ Μπορίσοβα, ο οποίος ομολόγησε τη Δευτέρα ότι τεμάχισε την κόρη του, έβρασε τα κομμάτια και, αφού τα τύλιξε σε αλουμινόχαρτο, τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων περιμετρικά του σπιτιού επί της οδού Μ. Βόδα.

Ο πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, ενώ η μητέρα ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ΠέμπτηΟ ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρήκε το παιδί νεκρό και αποπειράθηκε με αυτόν τον φρικιαστικό τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ο 27χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού, παράνομη οπλοχρησία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Όσο για τη μητέρα της μικρής, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Η 25χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο επήλθε ο θάνατος του παιδιού, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, και για ψευδορκία.

Oι γονείς του ανήλικου θύματος κατά τη μεταφορά τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ ο πατέρας ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες.

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης