Νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια, τοπικές βροχές στα νότια και χιόνια στα ορεινά αναμένονται για την Τρίτη στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ηπειρωτικά της χώρας, αλλά και στις βόρειες περιοχές. Στην ανατολική και τη νότια χώρα τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Αττική:Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01 (-01) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα θαλάσσια μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 (-03) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αλλά και στην Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές για παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από μείον 22 (-22) έως μείον 01 (-01) βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Βελτίωση το βράδυ.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Kελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης