Της Άντζελας Πεΐτση

Μπαίνουν σήμερα οι υπογραφές των ιδρυτών-αγροτών για το νέο συνδικαλιστικό τους όργανο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ενώσεων και Συνεταιρισμών Αγροτών». Την αποκάλυψη για τη δημιουργία του νέου αγροτικού συνδικαλιστικού φορέα, είχε κάνει το zougla.gr με σχετικό ρεποτάζ στις 20 Ιουνίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στελέχη της επιτροπής βρίσκονται ήδη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό, για να υπογράψουν την ιδρυτική πράξη του Συνδέσμου. Μεταξύ των ιδρυτών είναι ο Χρήστος Τσιλιάς, ο Παύλος Αραμπατζής, ο Χρήστος Τσιχήτας και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Θωμάς Κουτσουπιάς.

Σκοπός και στόχος του νέου οργάνου είναι να ενεργεί υπέρ του συνόλου των αιτημάτων των αγροτών, να παρέχει υποστήριξη στα μέλη του, να υπερασπίζεται τα αιτήματά τους και πάνω και πρώτα από όλα «να ενεργεί ως ενωτικός θεσμός», όπως υπογράμμισαν αγροτικές πηγές, στο zougla.gr. Μάλιστα επιβεβαίωσαν στο ακέραιο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας και τόνισαν πως τα μηνύματα που λαμβάνουν οι εμπνευστές του νέου οργάνου των αγροτών, από τους συναδέλφους τους είναι άκρως ενθαρρυντικά και αναμένουν τη συστράτευση όλου του αγροτικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου-Ανατολικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Τσιλιάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε: «Άπαντες και μηδενός εξαιρουμένου, οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Αλέξανδρο Κοντό. Οι ενέργειες όλων μας, ήταν ταχύτατες και άμεσες ώστε να πάρει το συντομότερο δυνατόν «σάρκα και οστά» το νέο συνδικαλιστικό μας όργανο. Θέλω να υπογραμμίσω πως αφετηρία των ενεργειών μας, στάθηκε η ανάγκη να κλείσει ένα μεγάλο κενό στα συνδικαλιστικά αγροτικά ζητήματα. Εκπροσωπούμε όλους τους συναδέλφους, με κυρίαρχη ιδεολογία μας, τον ενωτικό χαρακτήρα που θα έχει ο νέος Σύνδεσμος και όχι διχαστικό. Τα προβλήματα μας είναι κοινά και απαιτείται για την επίλυσή τους, ενωτική δράση και κοινή γραμμή διεκδίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η ΠΑΣΕΓΕΣ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, τα χρέη της οποίας δεν άφηναν περιθώριο για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι για όλα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, 17:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης