Πέφτουν οι βάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 13:25


Πτώση στις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν τα πρώτα στατιστικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έως τώρα για τις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ιδιαίτερα στη θετική και στην τεχνολογική κατεύθυνση η «βουτιά» αναμένεται να είναι περισσότερο αισθητή, συγκριτικά με τα περσινά αποτελέσματαΙδιαίτερα στη θετική και στην τεχνολογική κατεύθυνση η «βουτιά» αναμένεται να είναι περισσότερο αισθητή, συγκριτικά με τα περσινά αποτελέσματα.

Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας των θεμάτων στις εν λόγω κατευθύνσεις (σ.σ.: στα Μαθηματικά και τη Φυσική) συνέβαλε καταλυτικά στη διαμόρφωση μιας μέτριας εικόνας όσον αφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων για ένταξη στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β’

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή (26/6) να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

Παράλληλα, μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Όσον αφορά στους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης (25/6) στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Διαβάστε επίσης:Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 14:10