Πελοπόννησος: Απεργίες σε σχολεία και νοσοκομεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 15:43
Πελοπόννησος: Απεργίες σε σχολεία και νοσοκομεία
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών για δεύτερη ημέρα σήμερα, με το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία να είναι μεν υψηλό, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να φτάνει το 64% στην Πελοπόννησο, αλλά σε σχέση με χθες η συμμετοχή είναι μικρότερη κατά 14%. Κλειστό παραμένει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με απόφαση της Συγκλήτου, για όλη την τρέχουσα εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, με την παρέμβαση των καθηγητών, σταμάτησε η κατάληψη των μαθητών στο ΕΠΑΛ Άργους, που ξεκίνησε χθες, καθώς δεν είχε προηγηθεί συνέλευση, και οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε κατάληψη του σχολείου.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκίνησε η τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο δέχονται μόνον επείγοντα περιστατικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης σημείωσε ότι «όταν ακούμε για διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων σε όλο τον δημόσιο τομέα και βλέπουμε συναδέλφους γιατρούς να τίθενται σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και κλείσιμο με αλλαγή χρήσης μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι ούτε να σταθούμε στα λόγια του υπουργού ότι δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός» και προσέθεσε: «Σήμερα καίγεται το σπίτι του διπλανού μας, αύριο θα είναι το δικό μας. Ο υπουργός διαβεβαιώνει, η τρόικα όμως συμφωνεί;».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 15:48