Πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κω

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 12:48
Πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κω

Στη σύλληψη μίας 67χρονης ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Κω και άλλων τριών ατόμων ξένης καταγωγής και ηλικίας 28, 30 και 36 ετών προχώρησε μετά από συντονισμένη επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνών για την εμπλοκή και άλλων ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν σε κύκλωμα διακινητών, το οποίο μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους παράλληλα να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, και είχε εντοπιστεί στις 10 Νοεμβρίου στην Κω.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τη συγκεκριμένη ημέρα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα, και ένας 25χρονος ξένης υπηκοότητας. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο ξενοδοχείο της 67χρονης διέμεναν εννέα μετανάστες και πρόσφυγες, που δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ συνελήφθη και ένας 30χρονος ξένος, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους ανωτέρω μετανάστες και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος, ο ρόλος του προαναφερόμενου στο κύκλωμα ήταν να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπροσθέτως, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου συνελήφθησαν επιπλέον δύο ξένοι, ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος μετανάστης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 28χρονος, που προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη, θα παρείχε πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του ΛΣ και θα συνόδευε τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο για να εισέλθουν στην ενδοχώρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 13:30