Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης τρία άτομα, 65, 58 και 55 ετών, καθώς και δύο αλλοδαποί, ένας 27χρονος και ένας 18χρονος, στο Ηράκλειο, από στελέχη του Γραφείων Ασφαλείας της οικείας λιμενικής αρχής.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από τα ανωτέρω στελέχη στον 65χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Δ/Κ όχημα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του 48 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων στην οικία όπου διαμένει με την 58χρονη σύζυγό του, εντοπίστηκαν 273 πακέτα τσιγάρων και 19 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 55χρονης, όπου ο 65χρονος αποθήκευε τα καπνικά προϊόντα και στο οποίο εντοπίστηκαν 202 πακέτα τσιγάρων και μία συσκευασία καπνού.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 27χρονος και ο 18χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι, όπως προέκυψε, προμήθευαν τον 65χρονο με τα καπνικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους 250 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες καπνού, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία όπου διαμένουν βρέθηκαν επιπλέον 697 πακέτα τσιγάρων και 175 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 1.470 πακέτα τσιγάρων και 215 συσκευασίες καπνού, όλα άνευ της ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, το Δ/Κ όχημα, το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ και εννέα κινητά τηλέφωνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης