Περίπου πέντε χιλιάδες αμνοερίφια σφαγιάστηκαν στα σφαγεία της Ρόδου για το Πάσχα, όπως έκανε γνωστό χτες ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα Γιώργος Πόκκιας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, και στην οποία ενημέρωσε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σφαγείο του Έμπωνα, τόνισε ότι φέτος η χρονιά δεν ήταν καλή για τους κτηνοτρόφους της Ρόδου καθώς υπήρχαν διάφορα προβλήματα με τα ζώα τους, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει επάρκεια ντόπιων αμνοεριφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια εντύπωση σχημάτισε και ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος επισκέφθηκε αρκετές κοινότητες της Ρόδου δηλώνοντας ότι τα ντόπια κρέατα έγιναν στην κυριολεξία ανάρπαστα, λόγω της ποιότητάς τους.

Παρεμπιπτόντως ο κ. Πόκκιας αναφέρθηκε και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι έχουν υπογραφεί οι νέες άδειες για τους εμπόρους, δηλαδή οι εμπορικές άδειες. Όσοι έκαναν αίτηση πήραν άδειες , υπάρχει μόνο καθυστέρηση μερικών αιτήσεων , για να γίνει ρύθμιση των οφειλών τους στα ταμεία τους.

«Έχει σταλεί το έγγραφο προς τον περιφερειάρχη για να δώσει το ΟΚ για την προκήρυξη των 16 νέων θέσεων στη λαϊκή. Παράλληλα προχωρά και μετά το Πάσχα θα πάμε σε συνολική λύση για τους παραγωγούς, για να μπορέσουν όλοι να είναι νόμιμοι και να έχουν όλοι άδειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλουμε αφού τους καταγράψουμε να πατάξουμε το φαινόμενο όσων πηγαίνουν στη λαϊκή και δεν έχουν άδεια. Από τις επαφές μου με τους παραγωγούς γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια ντόπιων προϊόντων, η αγορά είναι επαρκής, και θέλουμε να υπάρχει επάρκεια και όταν θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση» είπε.

Για τα αδέσποτα τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής η πάταξη του φαινομένου και έκανε γνωστό ότι ένας μεγάλος όγκος από αυτά έχει διοχετευτεί στα ιδρύματα. «Χτες στάλθηκαν περίπου 70 κιλά κατσίκι στα ιδρύματα και συγκεκριμένα στο ορφανοτροφείο, στον άγιο Ανδρέα και στα Κολύμπια για το τραπέζι του Πάσχα.

Σήμερα θα δοθούν κρέατα για το συσσίτιο δήμου Ρόδου για τα 180 άτομα που καλύπτει, και ότι μείνει, δηλαδή περίπου 250 κιλά, θα δοθεί μέσω των δομών πρόνοιας μέσω στους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας.

Με την ευκαιρία κάνω έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν άπορους να το κάνουν, καθώς θα νοιώσουν μία ικανοποίηση για τη βοήθεια που προσφέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολλοί, και οι δομές που υπάρχουν βοηθούν χωρίς διακρίσεις και όχι για δημόσιες σχέσεις» κατέληξε ο κ Πόκκιας.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης