Δεν φαίνεται ότι θα δοθεί «ναυμαχία» ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», ως προς το ποιοι ευθύνονται τελικά για το φορτίο του «λευκού θανάτου».

Ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχαν λείψει οι διαφοροποιήσεις και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους συγκατηγορούμενους, κατά τη σημερινή έναρξη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, κάποιοι από αυτούς φαίνεται να αλλάζουν …ρότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους άλλαξε δικηγόρο και πιθανότατα και υπερασπιστική τακτική, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ενδεχομένως να υπάρξει πλέον ταύτιση του με την υπερασπιστική τακτική των συνηγόρων άλλων κατηγορουμένων.

Θερμή χειραψία Κοτσώνη – Μπουρδούβαλη

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στη σημερινή διαδικασία, ήταν ο θερμός χαιρετισμός του ισοβίτη κρατούμενου ναυλομεσίτη Γιώργου Μπουρδούβαλη με τον συγκατηγορούμενο του, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 10 ετών (καθώς του είχε δοθεί ανασταλτικό μέχρι την έφεση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ο Αιμίλιος Κοτσώνης έσπευσε να προσέλθει στην πρώτη σειρά των κατηγορουμένων και να χαιρετίσει τον Γιώργο Μπουρδούβαλη, τον αποκαλούμενο ως «Κάπτεν Τζορτζ» που φέρεται να έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Οι επαγγελματικές σχέσεις των δύο ανδρών ως προς τις πετρελεύσεις πλοίων, αναμένεται να απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία, ενώ τα «απόνερα» τους αναμένεται να επηρεάσουν και την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη και άλλων συνεργατών του στην πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα, θα διερευνηθεί κατά πόσο τα εμβάσματα που είχαν σταλεί στον Γιαννουσάκη, είχαν σχέση με πετρελεύσεις πλοίων ή με τη μεταφορά του παράνομου φορτίου του «Noor 1».

Επιλεκτική αλλαγή της σειράς των κατηγορουμένων

Στα αξιοσημείωτα της δίκης και το γεγονός ότι άλλαξε η σειρά των κατηγορουμένων σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πρώτα ακούστηκαν τα ονόματα των τριών Τούρκων (οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί όπου βρέθηκε μέρος του φορτίου των ναρκωτικών) και ακολούθως τα ονόματα του πρώην ιδιοκτήτη του «Noor 1» Παναγιώτη Φάρου, του Αιμίλιου Κοτσώνη, του Βασίλειου Κουρούβανη, του Σταύρου Λάγιου, του οδηγού της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά Κωνσταντίνου Καρτσώνη, ενός Ινδού, δύο Τούρκων, του Γιώργου Μπουρδούβαλη και τελευταίο το όνομα του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Δηλαδή κατά την ακροαματική διαδικασία, στην εξέταση των μαρτύρων το τελευταίο λόγο θα έχουν οι δικηγόροι του Γιαννουσάκη ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος κατηγορούμενος που θα απολογηθεί, έχοντας ακούσει προηγουμένως τις απολογίες όλων των συγκατηγορουμένων του.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος και για ποιο λόγο άλλαξε η σειρά των κατηγορουμένων. Πόσο μάλλον όταν οι τρεις πρώτοι Τούρκοι όπως και οι δύο τελευταίοι (Μπουρδούβαλης, Γιαννουσάκης) έχουν καταδικαστεί σε ισόβια.

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αλλαγή της σειράς των κατηγορουμένων. Αν άλλαζε η σειρά ανάλογα με τη βαρύτητα των αδικημάτων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για όλους και όχι επιλεκτικά για δύο από τους κατηγορούμενους.

Η δίκη που διακόπηκε για να διοριστούν συνήγοροι σε δύο από τους Τούρκους που κατηγορούνται, θα συνεχιστεί στις 12 Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης