Με κίνητρο την αντεκδίκηση εναντίον του προέδρου του σκοπευτικού συλλόγου, δύο αδέλφια από τη Χαλκίδα, όπως ομολόγησαν στην αστυνομία, επιχείρησαν χθες το βράδυ να βάλουν μπουρλότο στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου της περιοχής, έκταση που έχει παραχωρηθεί και για την εκπαίδευση των ανδρών της ελληνικής Αστυνομίας, θέμα για το οποίο έγραψε πρώτο πριν από λίγη ώρα το zougla.gr.

Η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν οπλισμός, μαχαίρια αλλά και ένα μηχάνημα midland, το οποίο είχε αγοραστεί μέσω Internet έναντι 300 ευρώ (!) και ουσιαστικά έπαιζε τον ρόλο του αποκωδικοποιητή των φοβερών και πολυδιαφημισμένων συστημάτων tetra που είχε αγοράσει από την εταιρεία Siemens το ελληνικό Δημόσιο, στις συμβάσεις της ντροπής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι δράστες που είναι δύο 35άρηδες, γνωστοί για την ενασχόλησή τους με τον σκοπευτικό σύλλογο, είχαν καταφέρει να ακούν τις συχνότητες και τις κινήσεις της αστυνομίας, γεγονός που διερευνάται για το εάν έχει κι άλλες προεκτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, είχαν αναγράψει, την ώρα της δράσης τους, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε τοίχο του σκοπευτηρίου αναρχικά συνθήματα, παριστάνοντας τους αντιεξουσιαστές σε μια προσπάθεια, κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες για τα ακριβή κίνητρα της εμπρηστικής ενέργειας. Μια σαφέστατη, δηλαδή, κίνηση προβοκάτσιας προς τον εξτρεμιστικό αριστερό χώρο με άδηλους σκοπούς, εάν αποδειχθεί η συγκεκριμένη συλλογιστική.

Η Ασφάλεια Χαλκίδας έπεσε πάνω τους μετά από μπλόκο που γινόταν σε μια περιοχή που έχει καταγραφεί ως «κόκκινη» για μπούκες και κλοπές σε σπίτια πολιτών. Την ώρα που διεξαγόταν έλεγχος στην περιοχή, αστυνομικοί είδαν τον έναν αδελφό να επικοινωνεί με ενδοσυνεννόηση με τον άλλον, ο οποίος έβαζε φωτιά. Συνελήφθησαν και οι δύο επ’ αυτοφώρω χθες, στις 11 το βράδυ, και μέχρι το πρωί ανακρίνονταν από τους επικεφαλής αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση δεν έχει αναμειχθεί (τουλάχιστον προς το παρόν) η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού, κατά την τοπική αστυνομία, οι κινήσεις των δραστών, η συμπεριφορά τους και το αποτέλεσμα της ανάκρισης αλλά και των ομολογιών τους δεν συνάδουν με χτυπήματα φράξιας από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Πάντως, τίθενται πολλά ερωτήματα και κυρίως γιατί οι φερόμενοι ως δράστες είχαν πάνω τους το σύστημα της αποκωδικοποίησης του tetra αλλά και γιατί αποφάσισαν να χτυπήσουν σε έναν χώρο που ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σκοποβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι δράστες που οδηγούνται σε λίγο στον εισαγγελέα ήταν νόμιμοι κάτοχοι περιστρόφων και μονόκαννων σκοπευτικών όπλων, τα οποία φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι «καθαρά».

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για γκαζάκια στη Χαλκίδα
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 12:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης