Περιφερειακοί αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών στην Καρδίτσα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 16:53
Περιφερειακοί αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών στην Καρδίτσα
Τους περιφερειακούς αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών θα φιλοξενήσει στις 27 και 28 Ιουνίου η Καρδίτσα. Οργανωτής των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αεροδόμιο Μυρίνης είναι η Αερολέσχη Καρδίτσας.

Την επίβλεψη και εκτέλεση των αγώνων έχει αναλάβει η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) η οποία αιτήθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας την παραχώρηση του χώρου για τη διεξαγωγή των αγώνων τις προαναφερόμενες ημερομηνίες.

Το αίτημα, έγινε δεκτό από την Επιτροπή Διαχείρισης Λειτουργίας του Αεροδρομίου και επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

«Η διοργάνωση των Περιφερειακών Αγώνων Υπερελαφρών Αεροσκαφών από την Αερολέσχη Καρδίτσας στο δημοτικό αεροδρόμιο Μυρίνης είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φίλους τους αεραθλητισμού από την ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους θεατές. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση», δήλωσε ο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος

Εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας, ο οποίος είναι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του δημοτικού αεροδρομίου, ολοκληρώνονται όλες οι ενέργειες προετοιμασίας του χώρου και του εξοπλισμού για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του δημοτικού αεροδρομίου Καρδίτσας, ο προγραμματισμένος τακτικός έλεγχος της ορθής λειτουργίας του πυροσβεστικού εξοπλισμού για το 3ο τρίμηνο του 2015 (Ιούλιο έως Σεπτέμβριο).

Η επίδειξη και δοκιμή των μέσων πυρόσβεσης έγινε παρουσία των τακτικών μελών της Επιτροπής Διαχείρισης Λειτουργίας (ΕΔΛ) του Αεροδρομίου Μυρίνης, από τον αρμόδιο υπάλληλο και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής, που έχει οριστεί ως υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές, όπως ορίζεται στο ΦΕΚ και στον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Αεροδρομίου και υπογράφηκε πρωτόκολλο ελέγχου και ορθής λειτουργίας του εξοπλισμού.

Αύριο, Τετάρτη 24 Ιουνίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαχείρισης Λειτουργίας, προκειμένου να συζητήσει και να διασφαλίσει, ότι εκ μέρους των διοργανωτών θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ αδειοδότησης και ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους αεροπορικούς κανονισμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 16:56