Μετά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας προτίθεται να προβεί σε… περικοπές του δώρου Πάσχα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πρόθεση της διοίκησης να προβεί σε νέες, οδυνηρές περικοπές, όπως προέκυψε έπειτα από συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου με το Γενικό Γραμματέα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Στη συνάντηση ο Γ.Γ. των σχολείων της Φ.Ε. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη καταβολής δώρου Πάσχα, ακόμη και των μισθών του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και της Προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η συνάντηση προκλήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Σ.Κ.Φ.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κωδικοποιούμε τα λεχθέντα από τον Γενικό Γραμματέα της Φ.Ε.:

Α) «Υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθεί Δώρο Πάσχα. Εφαρμόζεται ό, τι ισχύει για τους συναδέλφους σας του Δημοσίου. Η Φ.Ε. θα συνεδριάσει και θα τεθεί και το οικονομικό ζήτημα. Το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα αποφασίσει για την καταβολή ή όχι, του Δώρου Πάσχα».

Β) «Ενδέχεται να μην καταβληθούν οι μισθοί των μηνών του καλοκαιριού ή να δοθεί κάτι έναντι».

Συνάδελφοι,

Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα των πραγμάτων. Δηλαδή, τι δρομολογείται και τι επιπτώσεις θα έχει στους όρους διαβίωσης του καθενός και της οικογένειάς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 18-04-2013 και θα συζητήσει τα θέματα.

Λάβετε υπόψη ότι χωρίς αντίδραση, χωρίς καθολική αντιπαράθεση στην πολιτική της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο: και μειώσεις αποδοχών θα υπάρξουν και απλήρωτη εργασία θα υπάρχει και απολύσεις θα γίνουν. Η λογική της πολιτικής αυτής εκεί οδηγεί και είναι ζήτημα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Δεν πρωτοτυπεί η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Διολίσθησε και αυτή στο κυρίαρχο, δηλαδή στη χαμηλή αμοιβή της εργασίας και στο μέλλον σε μείωση προσωπικού, δηλαδή σε πράξεις που έχουν ως στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης