Τα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή απέκλεισαν προειδοποιητικά, έως τις 12 χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην μεταφορά των μαθητών.

Τα παιδιά μεταφέρονται στα σχολεία με υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ, ταξί, τουριστικά λεωφορεία και από τους πέντε νομούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία, το γεγονός ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή του έργου αυτού έχουν μπλοκαριστεί και αυτό που τους εξοργίζει είναι ότι αυτό αφορά μόνο στη δική μας Περιφέρεια, καθώς και σε αυτήν της Δυτική Μακεδονίας.

«Για το υπεραστικό ΚΤΕΛ μέχρι 31/12/2009 έχουμε να παίρνουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ», λέει ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χαράλαμπος Τουμανίδης και προσθέτει πως «έχουμε να πληρωθούμε από τον Δεκέμβριο του 2008. Δηλαδή 14 μήνες και το πρόβλημα είναι ότι από πλευράς οικονομικής είμαστε σε απελπιστική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν χρήματα να πληρώσουμε ούτε το προσωπικό, αλλά το πιο βασικό, να κινήσουμε τα αυτοκίνητα, να βάλουμε πετρέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο νομό εκτελούμε γύρω στα 60-70 αυτοκίνητα πρωινά και άλλα τόσα μεσημέρι και η πρωτοβάθμια είναι περισσότερες διαδρομές ανάλογα με το σχολείο».

Χθες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, Θεοδώρα Κόκλα, απουσίαζε στην περιοχή του Έβρου, λόγω των πλημμυρών και της κατάστασης συναγερμού που έχει σημάνει, κι έτσι οι διαμαρτυρόμενοι δεν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί της.

Αυτό που εξοργίζει είναι, όπως λέει ο κ. Τουμανίδης, πως «οι περισσότερες περιφέρειες, οι εννιά, έχουν πληρωθεί και για τη δική μας και της Δυτικής Μακεδονίας έχουν μπλοκαριστεί τα χρήματα. Δεν μπορεί οι άλλοι να πληρώνονται κι εμείς αποτελούμε εξαίρεση! Τι είμαστε, πολίτες δεύτερης διαλογής;».

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης